Wie ben ik?

Ik ben Irene Plas en ben de persoon achter Limwierde. De naam van mijn bedrijf verbindt waar ik nu woon (Limburg) met waar ik ‘weg’ kom (Groningen). Ik ben opgeleid als docent Engels, maar ik heb mijn vaardigheden uitgebreid naar vertalen, schrijven en redigeren, omdat ik ontdekte dat ik dat ook erg leuk vind en er goed in ben.

Ik kan enorm genieten van mooie woorden, van zinnen die dansen en gedachten die inspireren. Om ze te lezen en om ze te schrijven of te vertalen. Of om zelf woorden te bedenken. Zoals kietelknoopje (belly button) of sterfstreepje (deadline).

Verder hou ik enorm van de taal van muziek. Om te luisteren en om zelf te maken. Muziek van door de eeuwen heen, van psalm tot pop en van Bach tot Borsato. Uit alle werelddelen. Want muziek kan de muren slechten die we met taal opwerpen. Of negeert die muren brutaal en zelfbewust.

Dromen en nieuwe initiatieven beginnen met woorden en beelden, met iets ogenschijnlijk kleins dat enorme impact kan hebben, zoals een mosterdzaadje. Ik hoop met dit talent bij te dragen aan een betere wereld, aan de welvaart en de bloei van de stad waar ik woon en aan het tot recht laten komen van mijn naaste.